Понад 7,6 мільйонів гривень військового збору спрямував на оборону країни великий бізнес Луганщини

Протягом січня-травня 2016 року підприємства, які обліковуються в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС, сплатили до Державного бюджету 7,6  млн. грн. військового збору. Зокрема у травні спрямовано на потреби Збройних Сил України близько 1 мільйона гривень військового збору.

Слід нагадати, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу України.

Нарахування, утримання та сплата військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому cт. 168 ПКУ  за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.                                                                 

                                                                 

 

СДПІ з обслуговування великих платників

у  м. Луганську МГУ ДФС

Последние комментарии