У Новопскові провели семінар для переселенців

У Новопскові провели семінар для переселенців

7 червня Новопсковським районним центром зайнятості спільно з провідним юристом Норвезької Ради у Справах біженців Надією Губарєвою було проведено черговий інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб, цільовою аудиторією якого стали безробітні з числа внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців, які постраждали під час збройного конфлікту на сході України.

Фахівець центру зайнятості розповіла запрошеним про спектр актуальних послуг, які надає Державна служба зайнятості, ознайомила з дорожньою картою для внутрішньо переміщених осіб, пам’яткою психологічної допомоги, контактами міжвідомчого координаційного штабу. Корисною для присутніх стала інформація про співпрацю та практичну допомогу фахівців служби зайнятості, волонтерів, фахівців управління соціального захисту населення щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб. Започаткування власної справи, перепідготовка за затребуваними професіями на ринку праці, актуальні вакансії - питання, на яких наголосили учасникам заходу.

Представник Норвезької Ради у Справах біженців ознайомила зі спектром своїх послуг, зупинилася на вирішенні питань, які пов’язані із побутово - житловими проблемами, із зверненням громадян до різних соціальних служб, а також наданням інформаційно-консультативної та правової підтримки для ВПО.

Кожен з присутніх мав можливість висловитися, розповісти про своє становище та подати пропозиції щодо власного працевлаштування. Загалом захід пройшов у формі дискусії, запрошені були дуже вдячні службі зайнятості за те, що вони мали нагоду зустрітися, поспілкуватися між собою, поділитися інформацією щодо виїзду та перетину блокпостів у зоні АТО, ознайомилися з програмами підтримки внутрішньо переміщених осіб України.

Такі заходи є вкрай необхідними для цієї категорії громадян, вони додають їм оптимізму та надії на краще майбутнє.

 

 

Н.Вєстє, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии