Ліквідовано незаконний канал переправи товарів з України в Росію

За інформацією отриманою у прес-службі Державної фіскальної служби України   співробітниками податкової міліції викрито незаконну схему переміщення товарів через митний кордон України з Російською Федерацією.

В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) було встановлено, що організаторами незаконної схеми є двоє жителів Харкова.

Товари народного споживання купували замовники - громадяни Російської Федерації через мережу Інтернет-магазинів. Продавці з української сторони після отримання оплати на свої банківські картки, надсилали товар кур'єрськими службами на адресу учасників злочинної групи. Після цього останні розфасовували товар в різні упаковки і здійснювали його незаконне перевезення через кордон України поза митним контролем через так звану «зелену» ділянку кордону.

Далі на території РФ організатори схеми через кур'єрські служби направляли товар замовникам в різні регіони Росії, про що повідомляли відправника. Після цього відправник-власник українського Інтернет-магазину перераховував на банківські картки організатора схеми кошти, в сумі 100 гривень за кілограм, і той направляв СМС-повідомленням номер транспортної накладної для отримання товару замовником.

В результаті діяльності зазначеної схеми державному бюджету було завдано збитків у вигляді несплати податку з доходів фізичних осіб в сумі понад 4,1 мільйона гривень, що є особливо великим розміром.

Вжитими заходами було встановлено місця розташування офісних і складських приміщень, низку постійних клієнтів, які користуються послугами незаконного переміщення товарів.

В ході проведених семи обшуків було виявлено та вилучено: комп'ютерну техніку, товаросупровідні документи, мобільні телефони, чорнові записи, два легкових автомобіля учасників групи, грошові кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті понад 900 тисяч гривень і товар орієнтовною вартістю 500 тисяч гривень .

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии