Збільшуються надходження до бюджету від підприємств транспортної галузі

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України підприємства транспортної галузі за січень-квітень 2016 року сплатили до бюджету 5,5 млрд. гривень.

Про це повідомив начальник Міжрегіонального головного управління ДФС – центрального офісу з обслуговування платників податків Євген Бамбізов під час виступу на Міжнародному форумі «Торгівля, транспорт, митниця: діалог, співробітництво, координація» у м. Одесі.

За його словами, спостерігається тенденція до збільшення надходжень до бюджету від платників транспортної галузі.

Так, у 2015 році підприємства цієї галузі сплатили до бюджету 13,6 млрд. грн., що на 76% більше, ніж у 2014 році,  а за січень-квітень 2016 року находження від таких платників на 44 % перевищили показники відповідного періоду минулого року.

«Сьогодні 70 відсотків всіх надходжень від транспортної галузі забезпечують підприємства морського та залізничного транспорту, а також Адміністрація морських портів. Щодо автомобільного транспорту – дуже важливим є продовження експерименту з фінансування інфраструктури і будівництво доріг за рахунок перевиконання планів регіональними митницями», - підкреслив Євген Бамбізов.

Він також зауважив, що одним з пріоритетів діяльності ДФС є спрощення процедур митного оформлення  як для великих платників, так і для бізнесу в цілому.

Так, у 2015 році успішно впроваджено механізм укладання меморандумів з великими платниками податків, які передбачають отримання фіскальною службою  інформації про ціни на ввезені товари. У свою чергу фіскальна служба забезпечує комфортні та швидкі процедури митного оформлення з можливим проведенням митного постаудиту у разі  виявлення ризиків.

«Державна фіскальна служба максимально орієнтована на платників і наше основне завдання - створення сприятливих умов для розвитку бізнесу і сплати податків», - підкреслив Євген Бамбізов.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии