Податковою міліцією викрито оборудки з цінними паперами на 120 млн. грн.

Якповідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України в провадженні співробітників податкової міліції Центрального офісу знаходиться кримінальне провадження, що кваліфікується за ч.2 ст.205 та ч.3 ст.209 КК України.

Фігурантами провадження є посадові особи двох комерційних підприємств. Одне з підприємств здійснює діяльність у сфері оптової торгівлі деревиною, будівельними матеріалами і санiтарно-технiчним обладнанням, інше - у сфері купівлі та продажу власного нерухомого майна.

Встановлено, що вказані особи впродовж 2015-2016 років перерахували на карткові рахунки фізичних осіб, відкриті в низці комерційних установ, грошові кошти у сумі 120 млн. гривень за нібито проведені фінансово-господарські операції з купівлі-продажу цінних паперів. У подальшому кошти були зняті готівкою через банкомати. Таким чином ці дії були спрямовані на легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

Згідно ухвал суду м. Києва накладено арешт на рахунок у цінних паперах в одному з комерційних банків де заблоковано цінні папери, номінальна вартість яких складає 241 млн. гривень. Також накладено арешт на 3 банківські рахунки із залишком коштів у сумі 658 тис. гривень.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии