ДФС попереджено махінації з ПДВ на 165 млн. грн.

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби Україниспівробітниками податкової міліції м. Києва в ході супроводження матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ст.205 КК України припинено незаконну діяльність підприємства, яке здійснювало махінації з ПДВ.

В ході розслідування виявлено, що невстановлені особи за грошову винагороду зареєстрували на підконтрольну їм особу комерційне підприємство. Реквізити та розрахункові рахунки даного підприємства використовувалися для сприяння платникам реального сектору економіки в неправомірному формуванні податкового кредиту з ПДВ та ухиленні від його сплати.

З метою здійснення незаконної діяльності зловмисники отримували на поточні рахунки від підприємств реального сектору економіки грошові кошти за нібито надання послуг або купівлю товарів. В результаті таких «операцій» у контрагентів формувався безпідставний податковий кредит з ПДВ, а у вказаного підприємства – накопичувались податкові зобов’язання з ПДВ. Це давало можливість неправомірно формувати ліміт на електронних рахунках даного підприємства в системі електронного адміністрування ПДВ та реєструвати податкові накладні на адресу замовників.

В ході проведених заходів було зменшено ліміт на спеціальних рахунках комерційного підприємства на загальну суму 165 млн. гривень, а вказане підприємство виключено з реєстру платника ПДВ.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии