Податковою міліцією з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму понад 302 млн. гривень

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що податковою міліцією посилено заходи з протидії тіньовому обігу підакцизних товарів, завдяки цьому з початку року їх вилучено на суму 302,9 млн. грн. Про це повідомив перший заступник Голови ДФС Сергій Білан. Серед вилученого  - 593,1 тис. літрів спирту, 418,5 тис. літрів лікеро-горілчаних виробів, 3,9 млн. пачок тютюнових виробів та 5,4 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів.

За словами Сергія Білана, оперативними підрозділами податкової міліції в рамках операції "Акциз – 2016" виявлено і ліквідовано 66 підпільних цехів з виготовлення фальсифікованого алкоголю (на 25 більше ніж за аналогічний період минулого року), 2 цехи з нелегального виробництва спирту (у минулому році взагалі не виявлялись), а також припинено діяльність 12 незаконних виробництв паливно-мастильних матеріалів (на 9 більше, ніж за аналогічний період минулого року).

"Минулого року ми перекрили канали контрабандного ввозу паливно-мастильних матеріалів через порти. Крім того, було ліквідовано схему з ухилення від сплати акцизного податку за рахунок підміни підакцизного митного коду нафтопродуктів при ввезені таких товарів, як платформат і реформат. І сьогодні вже можна говорити про конкретний результат. Після проведення оперативними і слідчими роботи, в Податковий кодекс були внесені відповідні зміни і з початку року платформат  і реформат відноситься до товарів, при ввезені яких сплачується акцизний податок. Завдяки цим змінам до державного бюджету вже надійшло 54,3 мільйона гривень", - підкреслив Сергій Білан.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии