Усунення фактів порушень податкового законодавства та налагодження дієвих стосунків між податковим органом та платниками податків.

Податковий кодекс України визначає обов’язки платників податків серед яких є обов’язок подавати до контролюючих органів у порядку встановленому податковим законодавством декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів ( п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 ПКУ ).

Невиконання чи несвоєчасне виконання платником податків покладених на нього обов’язків з подання декларації тягне за собою адміністративну відповідальність.

Так, статею 164-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено відповідальність за порушення порядку подання декларації про доходи та ведення обліку доходів і витрат.

Відповідальність за таке порушення настає у разі  неподання або несвоєчасногое подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов'язкову форму облікуі тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Платники податків, які обліковуються державною податковою інспекцією у м. Сєвєродонецьку сумлінно ставляться до виконання своїх обов’язків та на жаль серед них ще трапляються непоодинокі випадки ігнорування своїми обов’язками.

За результатами декларування попереднього року державною податковою інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності 13 порушників несвоєчасного подання декларацій до яких застосовано штраф від 51 до 136 грн.

Загалом незначна кількість порушень допущених в ході декларування ще раз підтверджує, що платники податків м. Сєвєродонецька  добросовісно ставляться до своїх обов’язків, що в свою чергу свідчить про налагодження партнерських стосунків у відносинах з податковим органом.   

ДПІ у м. Сєвєродонецьку     

 

  

Последние комментарии