Вітаємо з Днем Вишиванки

Вітаємо з Днем Вишиванки

Сорочку мама сину вишивала

І душу , й серце в вишивку вкладала

Як пам’яті народної відлуння

Де кожен хрестик – то життєві миті

Мережила по білому блакиттю,

Лягала ниточка до ниточки мрійливо

Дитині б долю вишити щасливу,

Щоб оберігом стала для синочка

Руками неньки вишита сорочка

Черняхівський Анатолій

Коли я згадую дитинство, то перед очима зя’вляються чарівні, немов казкові, бабусіни вишиванки, рушники, картини. Ці спогади гріють душу, а чарівні картини й досі прикрашають кімнати. Вишивка є однією з поетичних сторінок художньої культури українського народу. Вона приваблює красою кольорових сполучень. Різноманітністю орнаментів та високим рівнем майстерності.

Понад сто технік були відомі українським жінкам, що прикрашали вишивкою одяг та обрядово-побутові предмети. Протягом століть формувалися принципи розміщення вишивки. Традиційне мистецтво вишивки знаходить своє продовження в сучасному рішенні так, як і в «Художній майстерні» жінки знайшли свої творчі задуми і втілюють їх в своє життя.

У святковий день спеціалісти служби зайнятості, громадської організації районної державної адміністрації при Кремінській районній державній адміністрації, Кремінського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Кремінської районної державної адміністрації спільно із спеціалістами комунальної установи «Кремінська районна центральна бібліотечна система» завітали до клубу в рамках Університету ІІІ покоління «факультет Декоративно – прикладного мистецтва» «Художня майстерня».

Майстрині організували чудову виставку вишитих робіт. Ми з величезним задоволенням розглядали вишиті рушники, постільну білизну, жіночий одяг, а українські народні пісні зачаровували та відносили немов на крилах в чарівний світ. Фахівець Кремінського районного центру зайнятості, Вікторія здивувала всіх своїми роботами. З любов’ю й ніжністю вона вишиває свої чудові картини, які потім дарує родичам та друзям. Сьогоднішній день в місті Кремінна від малого до великого всі зустріли в вишитому вбранні.

Фахівці Кремінського районного центру зайнятості вітають всіх із святом Вишиванки. Бажаємо всім, щоб всі Ваші чорні візерунки були в минулому. Щоб Ваше майбутнє зустрічало Вас яскравими кольорами!

 

Л.Коваленко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кремінського РЦЗ

  • lol2.jpg
  • lol3.jpg
  • lol4.jpg

Последние комментарии