Підтримка малого та середнього бізнесу

19 травня при Кремінській районній державній адміністрації відбулося засідання ради підприємців та промисловців Кремінського району.

Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Наталя Чехута, голова районної ради Володимир Прокопенко, члени ради, представники малого та середнього бізнесу та державних служб.

Перед початком обговорення Наталя Чехута повідомила про стан вирішення проблемних питань, які турбують підприємців району, що були підняті на попередньому засіданні ради 30 березня.

Одним із питань, які були обговоренні на даному заході було питання щодо стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, а саме:

здійснення роботодавцям, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця за направленням служби зайнятості, компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

компенсація роботодавцю витрат на перепідготовку і підвищення кваліфікації та оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб;

та щодо можливості організації професійного навчання за сприянням служби зайнятості.

Зазначено, що дані напрямки компенсуються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Наприкінці наради, були визначені основні напрямки роботи, результати яких будуть обговорюватись на наступному засіданні.

 

 

 

Л.Перепелиця, директор Кремінського РЦЗ

Последние комментарии