У Лисичанську святкували всесвітній день вишиванки

У Лисичанську святкували всесвітній день вишиванки

Кожного третього четверга у травні відзначається Всесвітній день вишиванки, започаткований студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2006 році.

День вишиванки – це свято-флешмоб, коли українці у будній день одягають вишиванку на роботу, університет, школу чи садочок. Вишивка – один із найпоширеніших видів української народної творчості, уособлює наші традиції, обряди, культуру, історію, мрії та бажання. Кожна вишиванка відтворює характер жінки, що її створила. Віками від матері дочці передавалось мистецтво вишивання, якими займались найчастіше довгими зимовими вечорами. За кольором, орнаментом вишиванки можна визначити область її створення.

19 травня до Всесвітнього дня вишиванки долучився Лисичанський міський центр зайнятості. У день свята єдності «Символи області в колориті служби зайнятості з елементами національної символіки» фахівці центру у вишиванках та інших елементах національного декору провели флешмоб. 

Свято вишиванки є підґрунтям для об’єднання людей на основі спільних культурних традицій, джерелом пізнання історії та культури, єдності та солідарності зі своїм народом.  

  • p1010010.jpg
  • p1010012.jpg

Последние комментарии