На Луганському напрямку найбільш неспокійно було в районі Станиці Луганської

На Луганському напрямку найбільш неспокійно було в районі Станиці Луганської

Вчора у Авдіївці бойовики здійснили обстріл зі 122-мм артилерії, забороненої Мінськими домовленостями. При цьому по позиціях сил АТО випустили 70 снарядів.  «Під час цих обстрілів постраждав житловий сектор. Крім того, щільність вогню бойовиків була настільки висока, що існувала пряма загроза життю не тільки військовослужбовців та мирних мешканців, але й представників Спільного центру з контролю та координації», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Він зазначив, що оскільки Україна зобов’язалася гарантувати безпеку спостережної місії, всіх її членів евакуювали, включно з представниками російської сторони. «Одразу після обстрілів Авдіївки бойовики розвернули гармати і вдарили в бік Донецька, щоб звинуватити сили АТО. Це не перший раз, коли бандформування стріляють в обидва боки фронту для звинувачення українських військ», – додав полковник Мотузяник.

На Луганському напрямку найбільш неспокійно було в районі Станиці Луганської, де бойовики протягом години обстрілювали позиції українських військових із великокаліберних кулеметів та гранатометів. «Під обстріл попав місцевий  контрольний пункт в’їзду-виїзду та залізничний міст, що може свідчити про цілеспрямовану провокацію ворога, щоб змусити обмежити пропуск людей на територію, підконтрольну українській владі»  – зазначив Олександр Мотузяник.

На Маріупольскому напрямку бойовики значно збільшили кількість обстрілів в районі Широкиного. «Ворог застосував стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети та міномети калібром 120 міліметрів, що заборонені Мінськими домовленностями. Також зафіксовані ворожі провокації біля Старогнатівки із застосуванням 82-мм та 120-мм мінометів та бронетехніки», – повідомив речник АПУ з питань АТО.

«За минулу добу внаслідок бойових дій один українських військовослужбовець загинув, один отримав поранення. Це сталося під час артобстрілу Авдіївки», – повідомив полковник Мотузяник.

Речник АПУ з питань АТО зазначив також, що, за інформацією розвідки, за останній тиждень, бойовики з так званої «поліції ДНР» перекваліфікували близько 50 документів, що підтверджували смерть осіб через вогнепальні та осколочні поранення, наслідки самогубства, хуліганства та побутових конфліктів. «Найбільша кількість цих загиблих була доставлена з району Ясинуватої та Авдіївки»,  – додав він.

У Луганській області співробітники СБУ  затримали мешканця Сєвєродонецька, який планував здійснити диверсію проти сил АТО за вказівкою незаконних збройних формувань. «Встановлено, що цей чоловік передавав ворогу маршрути пересування особового складу та техніки Збройних Сил України для визначення місця диверсії поблизу Сєверодонецька і незабаром мав отримати вибухівку», – повідомив Олександр Мотузяник. Він зазначив, що під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучили засоби зв’язку з доказами отримання диверсійного завдання.

Полковник Мотузяник повідомив також, що СБУ проводить програму «Повертаюсь до мирного життя» з метою запобігти вивезенню військовослужбовцями вибухівки, озброєння та боєприпасів з району проведення АТО. У рамках запобіжних заході вже запобігли вивезенню  85 гранат РГД-5 та Ф-1 із запалами, сигнальних мін, 25 снарядів калібру 30 мм та великої кількості набоїв

Последние комментарии