Спеціалісти Біловодського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів

Спеціалісти Біловодського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів

Питання вибору професії турбують учнівську молодь з молодших класів. Учні старших класів потребують розширення, поглиблення та систематизації відповідних знань, отриманих в процесі навчальної діяльності. 

З метою підвищення престижу робітничих професій, усвідомленого вибору майбутньої професійної діяльності, вивчення стану місцевого ринку праці, 11 травня спеціалісти Біловодського районного центру зайнятості провели профорієнтаційний урок для учнів Литвинівської  ЗОШ І-ІІІст.

Школярі були ознайомлені з можливостями навчання за професіями або спеціальностями в учбових закладах України для подальшого працевлаштування в рідній країні. Крім того, учасники заходу мали нагоду пройти експрес-тестування та отримати результати, рекомендації стосовно подальшого професійного визначення. Добрим підґрунтям профорієнтаційної роботи зі школярами є ПАК «Профорієнтаційний термінал», за використанням якого були продемонстровані відеороліки з професіями, що користуються сталим попитом на місцевому ринку праці.

Підсумовуючи проведену роботу, можна відмітити, що діти дійшли висновку, що всі професії цікаві, але потребують відповідальності та самовідданості, міцної нервової системи та здатності самостійно приймати рішення.

Загалом у заході взяли участь 30 учнів 8-10 класів Литвинівської ЗОШ І-ІІІст. 

Последние комментарии