Відбулось засідання робочої групи з питань декомунізації

12 травня в облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань реалізації Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Луганської області під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик.За інформацією представників управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації на сьогодні в результаті виконання першого етапу положень згаданого Закону в області зі 151 пам’ятника демонтовано 150, перейменовано 1016 об’єктів. 
За результатами уточнення попередніх даних та після проведення консультацій з Українським інститутом національної пам’яті до переліку об’єктів топоніміки, які підпадають під дію Закону додалося 452 об’єкти, що сумарно складає 1468.
Крім того, обласною владою у Верховну Раду України та Український інститут національної пам’яті подані матеріали та документи про перейменування 16 населених пунктів, що підпадають під дію Закону, та розташованих на підконтрольній українській владі території.
На сьогодні за результатами голосування Верховної Ради України в Луганській області фактично перейменовано 5 населених пунктів, з них три у Сватівському та 2 у Міловському районах.
Також члени комісії розглянути звернення громадян щодо складностей та специфіки зміни назв у населених пунктах області та визначили шляхи їх вирішення.

Последние комментарии