Працівниками податкової міліції м. Сєвєродонецька упереджено спробу недостовірного декларування бюджетного відшкодування податку на додану вартість посадовими особами одного із комерційних підприємств у розмірі понад 1,8 млн. грн.

Як повідомив начальник оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Роман Вінник, співробітниками підрозділу здійснено оперативне супроводження позапланової перевірки достовірності декларування сум бюджетного відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок комерційного підприємства у банківській установі у розмірі понад  1,8 млн. грн.

За результатами оперативного супроводження перевірки були встановлені факти та зібрано доказову базу щодо проведення ризикових операцій, які сприяли сумнівному формуванню від`ємного значення ПДВ, та як наслідок бюджетному відшкодуванню.

В результаті вжитих заходів по подальшому відпрацюванню ризикових операцій по формуванню сумнівного податкового кредиту з ПДВ, було опитано посадових осіб комерційного підприємства та контрагентів – постачальників товарно – матеріальних цінностей. Встановлені факти «безтоварних» операцій.

            В кінці виступу Роман Вінник додав, що завдяки діям співробітників податкової міліції, посадові особи комерційного підприємства добровільно відмовились від задекларованої до відшкодування суми податку на додану вартість шляхом подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ, чим  були упереджені умовні втрати бюджету у розмірі понад 1,8 млн. грн.

 

 

 

ОУ ДПІу м. Сєвєродонецьку

ГУ ДФС уЛуганськійобласті                            

Последние комментарии