Гуманітарна допомога на Схід та автомобіль військовим

Заступник голови Рівненської районної державної адміністрації Микола Сальчук та його радник Вікторія Мамотюк, разом із священослужителем Української Православної Церкви Рівненської єпархії Віктором Земляним за підтримки військових ЗСУ привезли гуманітарну допомогу у Луганську область.

На п’ятьох автомобілях за тисячу кілометрів українські патріоти везли для членів малозабезпечених сімей та вихованців дитячих навчальних закладів холодильники, посуд, різні промислові продукти та товари першої необхідності загальною вагою понад 15 тонн, які у Рівному зібрали прихожани православної церкви та небайдужі меценати.

- Тільки у квітні цього року ми двічі відвідували зону військового конфлікту на Луганщині. Цього разу ми об’їхали школи у Гірському та Кримському, де для потреб вихованців подарували побутову техніку, каструлі та солодощі. Не забули ми й про інвалідів, багатодітні сім’ї та пенсіонерів. Тому декілька тонн товарів першої необхідності роздадуть мешканцям таких селищ, як: Трьохізбенка, Лопаскіне, Лобачеве, Кряківка та інших, - зауважив Микола Сальчук. - До слова, усі ці села розташовані на лінії розмежування, за ними окупована територія.

В останній день свого перебування на Луганщині, члени волонтерського «десанту» побували у Новоайдарі, де зустрілися з головою Новоайдарівської районної державної адміністрації Луганської області Віктором Сергієнко з метою вивчення нагальних проблем району та обговорили можливі шляхи їх вирішення.

Там же рівняни безоплатно передали офіцерам групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» мікроавтобус «Volkswagen» типу Transporter-Т4. Це уже восьмий автомобіль, який Микола Сальчук доправив у зону АТО від початку війни на Сході.

- Головна мета нашого перебуванні в зоні АТО досягнута - ми допомогли сотням мешканцям Луганщини. Вже перед поверненням до Рівного я у приватній розмові поспілкувався із головою Луганської військово-цивільної адміністрації Георгієм Тукою. В ході бесіди ми обговорили подальші напрямки співпраці між Рівненською та Луганською областю, - зауважив Микола Сальчук.

Наступного разу волонтерська група із Рівненщини прибуде на Донбас наприкінці травня і знову із великим вантажем гуманітарної допомоги.

Последние комментарии