На Луганщині співробітники фіскальної служби легалізували працю 420 найманих працівників

У січні-березні 2016 року співробітники фіскальної служби Луганської області виявили 420 найманих: працівників, які отримували заробітну плату в «конвертах». Вони не сплачували податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок.

Завдяки легалізації праці громадян до бюджету додатково надійшло 41,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, в ході перевірок виявлено 40 громадян, які працювали підприємцями нелегально - без державної реєстрації. Після втручання співробітників фіскальної служби регіону, всі вони пройшли держреєстрацію й почали сплачувати податки до бюджету. Завдяки цьому бюджет додатково отримав 12,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 17,7 тис. грн. єдиного податку. Порушників законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, в разі не оформлення чи неналежного оформлення трудового договору, порушення встановлених строків виплати заробітної плати та інших виплат, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці юридичні та фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу.

Розміри штрафів за ці порушення - від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення, - від 1378 до 41340 грн.

Прес-служба ГУ ДФС у Луганській області

Последние комментарии