Уряд підтримав ініціативу ДФС щодо оптимізації структури та запровадження однорівневої системи адміністративного оскарження

Урядом прийнято рішення повторно, після перепогодження, подати на розгляд Верховної Ради України низку законопроектів, розроблених за ініціативою ДФС у рамках інституційної реформи відомства.

У законопроектах пропонується збільшити кількість заступників Голови ДФС за функціональним принципом для забезпечення інституційних змін, утворити єдиний територіальний орган ДФС на рівні регіону для оптимізації територіальних органів Служби та, відповідно, скорочення чисельності. Також для спрощення розгляду скарг платників податків ініціюється запровадження однорівневої системи адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.

Такі зміни у рамках податкової реформи є кроками до перетворення ДФС з фіскального органу на сервісну службу шляхом надання високоякісного сервісу платникам податків, а також забезпечить виконання зобов’язань у рамках співробітництва з МВФ.

Нагадаємо, що зазначені законопроекти були розроблені та подані на розгляд Верховною Радою України ще в червні минулого року, але тоді вони були відкликані.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

 

Последние комментарии