21 квітня виповнилось 2 роки з дня смерті Володимира Рибака

21 квітня виповнилось 2 роки з дня смерті Володимира Рибака

21 квітня виповнилось 2 роки з дня смерті Володимира Івановича Рибака - Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (20 лютого 2015, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народові, виявлені під час Революції гідності.

Володимир Іванович Рибак - депутат Горлівської міської ради народився 30 листопада 1971 р. у Горлівці (Донецька область).

Навчався у  Горлівському автотранспортному технікумі за  спеціальністю: "експлуатація автомобільного транспорту; кваліфікація: технік-експлуатаційник" з 1987 до 1991.

1991–1995 — Автомобільно-дорожній інститут Донецького національного технічного університету, факультет: «Автомобільний транспорт», спеціальність: автомобілі та автомобільне господарство; кваліфікація: інженер-механік.

2000–2002 — Міжрегіональна академія управління персоналом, факультет: «Правознавство», спеціальність: комерційне та трудове право; кваліфікація: юрист.

Працював у відділі карного розшуку 1995–2009 — Горлівське ГУ УМВС України в Донецькій області.

Займався політичною діяльністю:

З 2009 — член партії ВО «Батьківщина».

З 2010 — голова Горлівської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина».

З листопада 2010 — депутат Горлівської міської ради, член постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства.

На парламентських виборах 2012 був кандидатом у народні депутати від виборчого округу № 52 (Донецька область). Зайняв 4-е місце, отримавши 3,92% голосів (3 332).

Мав репутацію борця за справедливість, неодноразово критикував управління міської ради, звинувачуючи його у діяльності, що має ознаки корупції

 17 квітня 2014 Володимир викрадений невідомими в Горлівці, одразу після мітингу організованого на підтримку міського голови Євгена Клепа, у ході якого Володимир Рибак намагався зняти прапор сепаратиської «Донецької народної республіки».

22 квітня його тіло було знайдено в річці Казенний Торець біля смт Райгородок Донецької області з ознаками насильницької смерті і було упізнано дружиною. Разом із ним було знайдено тіло студента Юрія Поправки. За повідомленням прес-служби МВС «Причина смерті обох загиблих — комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих непритомних потерпілих».

За наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в місті Слов'янську. Головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов повідомив:

Катували жахливо. Краще ці фото нікому не бачити. Це робили не люди, а звірі. Палили вогнем, різали ножами… Експерти показують — чисто «кавказький почерк» … Є два свідки, які бачили, як катували цих людей у будівлі, яку контролюють «зелені чоловічки», що саме вони охороняли кімнату тортур

23 квітня Служба безпеки України оприлюднила наявну інформацію.

Встановлено, що 17 квітня Ігор Безлер («Бєс») доручив начальнику самопроголошеної міліції Горлівки нейтралізувати Володимира Рибака, котрий намагався встановити український прапор на будівлі Горлівської РДА. Також Безлер наказав члену своєї групи, військовому РФ, викрасти Рибака, посадити його до автівки і вивезти в означене місце, де вжити щодо нього заходи фізичного впливу.

Далі за вказівкою Ігоря Гіркіна («Стрєлок») Володимира Рибака доставили в штаб сепаратистів у Слов'янську, де Гіркін зустрівся з ним особисто.

20 квітня Гіркін особисто наказав самопроголошеному меру Слов'янська Пономарьову вивезти зі штабу тіло вбитого Рибака.

На колишній будівлі управління СБУ у Слов'янську, Герою України Володимиру Рибаку було відкрито Меморіальну дошку.

 

Последние комментарии