Про подання звітності з плати за землю у 2016 році

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФС з метою дотримання вимог чинного законодавства у частині справляння земельного податку, повідомляє наступне.

З 01 січня 2016 року для складання податкової звітності з плати за землю використовується нова форма податкової декларації, яка затверджена Наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 №560.

Відповідно пп.286.2. ст.286 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (далі – Кодекс) платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Декларація подається з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов'язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (пп. 286.3 ст.286 Кодексу).

Для визначення розміру земельного податку та орендної плати за землю використовується нормативно-грошова оцінка земельних ділянок ( п. 289.1 ст.289 Кодексу).

Звертаємо увагу, що у податковій декларації повинні обов’язково заповнюватись усі рядки усіх розділів з урахуванням приміток, а за умови відсутності зазначення – рядки прокреслюються.

Відповідно до п. 50.1 ст. 50 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) у разі якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Кодексу) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень визначених ст. 50 Кодексу),  він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинною на час подання уточнюючого розрахунку.

 

 

СДПІ з ОВП у м. Луганську

МГУ ДФС

Последние комментарии