Коли я йшов на помост, то думав лише про те, як не дати сну справдитись, - Олександр Пєлєшенко

Якою ціною дістаються європейські медалі та у які прикмети вірять спортсмени розповів сьогодні, 19 квітня, чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко під час зустрічі з першим заступником голови Луганської облдержадміністрації Єлизаветою Пушко-Цибуляк.

У зустрічі взяли участь начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов, директор Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олег Клименчуков та тренер спортсмена – Заслужений тренер України  Олександр Бурячек.

Зустріч розпочалась зі слів вдячності. Перший заступник голови облдержадміністрації підкреслила, що своїми успіхами на спортивному поприщі спортсмени піднімають дух луганчан.

– Я щиро вдячна вам за титанічну працю, за те, що ви прославляєте Луганську область та Україну на світовій арені. Дуже важливо, що Олександр, простий хлопець з самої передової – селища Петрівка, не дивлячись на важкі часи для області не покинув спорт. Він і надалі представляє Україну на світових першостях, тим самим прославляючи рідний край, – сказала Єлизавета Пушко-Цибуляк та вручила Олександру від імені голови облдержадміністрації почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток спорту Луганщини.

Спортсмен поділився враженнями від чемпіонату Європи, який проходив з 10 по 16 квітня у Норвегії.

– Перед самими виступами мені наснився сон, де я за результатами змагань стаю другим. Я прокинувся в холодному поту. Ми, спортсмени, люди забобонні, і віримо, якщо уві сні ти займаєш якесь місце, то це обов’язково справджується. І коли я йшов на помост, то думав лиш про те, як не дати сну справдитись. «Я стану чемпіоном, не зважаючи ні на що!», – думав я. Так і вийшло. Звичайно, як і будь-які змагання, не обійшлось без травм, проте воно того варте. Я став чемпіоном! – ділиться враженнями важкоатлет.

Нагадаємо, на змаганнях Олександр Пєлєшенко завоював три медалі «мале» срібло в ривку з результатом 168 кг, «мале» золото у поштовху, здолавши 204 кг, і «золото» в сумі з результатом 372 кг.

У свою чергу Антон Волохов розповів про розвиток важкої атлетики на території Луганщини.

– У цьому році в області відновила роботу Луганська обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з важкої атлетики. Філіали школи працюють в семи містах та районах Луганщини. Це хороший результат і ми не збираємось на цьому зупинятися, – підкреслив начальник управління молоді та спорту ОДА. Він додав, що за ініціативи губернатора на базі фізкультурно-оздоровчого центру «Олімп» (м. Кремінна) будується зала важкої атлетики, яка буде відповідати вимогам підготовки спортсменів рівня збірної команди України на території Луганщини.

Крім цього, у ході зустрічі присутні обговорили питання щодо відновлення на території підконтрольній українській владі Луганського обласного вищого училища олімпійського резерву, про фінансову підтримку спортсменів Луганщини на міжнародних змаганнях та виплату обласних стипендій перспективним спортсменам області.

Управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації

Последние комментарии