Підготовка до проведення ЗНО на Луганщині відбувається відповідно до плану

Підготовка до проведення ЗНО на Луганщині відбувається відповідно до плану

Заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик провела нараду з питань організації та проведення в області основної і додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання. У нараді взяли участь виконуюча обов’язки директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова, проректор Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Стецюк та представники силових і правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Тетяна Ткачова доповіла про ситуацію з реєстрацію абітурієнтів області на ЗНО-2016 та підготовку вчителів до його проведення.

У 2016 році на ЗНО зареєструвалися 4331 особа, серед них випускників цього року – 3204, випускників минулих років – 1127. До обласних служб було доведено графік проведення основної (05.05-17.06.2016р.) та додаткової (14.06-04.07.2016р.) сесій ЗНО.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, математики, історії України відбудеться в кожному місті та районі Луганської області. Для цього створено 21 пункт проведення ЗНО, що відповідають вимогам Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти. ЗНО з інших предметів відбудеться у м. Сєвєродонецьку та Старобільскому районі. Додаткова сесія – у м. Сєвєродонецьку.

Найбільша кількість учасників, зареєстрованих на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, з української мови і літератури – 4331 особи, на історію України – 3158, математику – 2442, біологію – 1575, на всі інші 8 предметів зареєстровано до 1000 учасників з кожного предмету.

На ЗНО-2016 у Луганській області зареєструвалися 254 учні з тимчасово окупованої території, які навчаються екстерном.

«Луганською облдержадміністрацією будуть створені всі належні умови щодо забезпечення випускників із непідконтрольної Україні території Луганської області умовами проживання та переїзду до міст проходження зовнішнього незалежного оцінювання», – запевнила всіх присутніх Ольга Лішик.

За безпеку проведення ЗНО в 2016 році відповідатимуть силові структури та служби правопорядку.

Последние комментарии