Марафон робітничих професій

З 9 по 24 березня  в загальноосвітніх школах Троїцького району стартував Марафон робітничих професій, який щорічно проходе за ініціативою Луганського обласного центру зайнятості.

Цей захід проводиться з метою популяризації робітничих професії серед учнівської молоді, підвищення їх престижу, сприяння у професійному самовизначенні та ефективній зайнятості молоді в умовах сучасного ринку праці регіону.

Цього року в Марафоні взяли участь 5 малих сільських шкіл, які значно віддалені від райцентру.

14 березня в Троїцькій гімназії пройшов захід на тему «Мій вибір-моє майбутнє», в якому взяли участь учні 8 класів школи. Учні презентували професії майбутнього: «Логісти», «Астронавти», «Торгові агенти». На захід був запрошений ветеран праці - водій з 30 річним стажем  роботи, який розповів про важливість та почетність професії водія на селі.

15 березня в Топольській ЗОШ пройшла презентація професії «Тракторист-машиніст с/г виробництва», «Водій», на який були запрошені: голова СФГ «Агротранс» - Пономаренко В.В., ветерани праці-тракторист з 30 річним стажем роботи Герасименко І.В., водій Каменюка О.М., які розповіли про свої професії, про важливість і необхідність цих професій на селі, та надали поради молоді, а Пономаренко В.В. повідомив, що в наступному році підприємство закуповує нову, сучасну сільськогосподарську техніку і запрошує випускників, які будуть мати професію тракторист, залишитись працювати у рідному селі.

Учні привітали учасників заходу віршами та піснями і за допомогою ігор розповіли про професії свого села. 

16 березня в Троїцькій ЗОШ пройшов профорієнтаційний урок  «У світі професій» ,в якому взяли участь учні 7 класів .На захід були запрошені батьки та вчителі за  допомогою слайдів діти розповіли про майбутні професії та свої мрії.

23 березня в Арапівській  ЗОШ, за участю батьків пройшов профорієнтаційний урок  на тему «Ким стати, ким бути».

За допомогою ігор, вікторин, учні весело та яскраво розповіли про професії свого села: касира, кухара, продавця. Віршами та піснями вони славили працю хліборобів.

На захід був запрошений голова СФГ «Скіф» Бабкін І.В., який розповів про шлях створення власного фермерського господарства, на яскравих прикладах показав усі переваги своєї улюбленої професії, та побажав випускникам не помилитися у виборі професії, бо це самий відповідальний крок у житті молодої людини.

24 березня в Розсипнянській школі пройшов профорієнтаційний урок на Тему: «У світі професій», в ньому взяли участь учні 5-9 класів. Діти розповіли про професію перукаря та також довели, що ця професія не менш складна, цікава та відповідальна ніж інші. Ведучі заходу запропонували подорож у цікавий світ зачісок та продемонстрували їх.

В період проведення Марафону кожна школа зробила виставку дитячих малюнків «Ким я хочу стати», учасники виставки отримали від центру зайнятості солодощі.

Последние комментарии