У Новоайдарському центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних

У Новоайдарському центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних

25 березня у Новоайдарському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці. Участь у заході взяли виконуюча обов’язки директора районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та начальник відділу сімейної політики та оздоровлення управління соціального захисту населення.

Начальник відділу активної підтримки районного центру зайнятості ознайомила присутніх із поняттями «дитяча праця» та «експлуатація», законодавством України, що регламентує працю дітей. Наголосила, що саме вони як батьки повинні розуміти, що освіта є одним із найсуттєвіших вирішень, щоб запобігти використанню дитячої праці. Бо діти, які отримали фахові знання та здобули професійні навички, мають більше шансів знайти своє місце на ринку праці регіону.

Виконуюча обов’язки директора центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді розповіла про сім’ї з дітьми, які опинилася у складних життєвих обставинах, що об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Складні життєві обставини: втрата здатності до самообслуговування, близької людини, роботи, дитяча бездоглядність, пожежа, стихійне лихо, а також випадки, коли людина стала жертвою злочину, захворіла невиліковною хворобою, коли існує загроза її життю та здоров’ю, життю та здоров’ю її близьких, погіршення матеріально-побутових умов, поступове зубожіння – все, що викликає у людей почуття незахищеності, страху перед завтрашнім днем, все, що призводить до загострення конфлікту в сім'ї, негативно позначається на вихованні та розвитку дітей.

Начальник відділу сімейної політики та оздоровлення управління соціального захисту населення визначила фактори експлуатації дитячої праці та наслідки її, саме; робота призводить до неприпустимих фізичних навантажень, соціального і психологічного стресу; робота заважає освіті; принизлива робота, наприклад, рабська або кабальна праця, і сексуальна експлуатація; робота заважає всебічному соціальному і психологічному розвиткові. Найчастіше дитяча праця носить нелегальний характер. Розповіла присутнім, як захистити дітей в подібних ситуаціях, до яких органів звернутись, коли йдеться про порушення прав дитини.

Учасники семінару обговорили переваги праці на батьківщині, оскільки це запобігає виникненню соціального сирітства та негативних наслідків цього явища; ознайомились із можливостями працевлаштування на Україні та професійного навчання за спрямуванням служби зайнятості.

Учасники семінару отримали кваліфіковані відповіді на свої питання щодо законодавчих норм з питань використання дитячої праці.

Последние комментарии