Відбулося пленарне засідання форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості»

Під час пленарного засідання економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» Георгій Тука зауважив, що пріоритетом у діяльності обласної влади є інфраструктурні проекти. «Ми потребуємо новітніх технологій, обладнання,ноу-хау, а не допомоги, яку потім буде необхідно повертати» – підкреслив очільник області.

Також, за його словами, планується створити нову залізничну гілку. Буде підписаний меморандум з Укрзалізницею для будівництва близько 45 кілометрів залізниці, яка з’єднає території Луганщини переважно сільськогосподарського призначення.

Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков підкреслив необхідність привернення уваги з боку бізнесового середовища до проблем Луганщини. З метою поглиблення співпраці між Луганською областю та Торгово-промисловою палатою України підписано меморандум про взаємодію.

Голова Державного агентства України з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш назвав головні напрями діяльності державного органу: це розвиток малого бізнесу, розвиток інфраструктури, зміцнення миру та подолання корупції.

Директор ПРООН Янтомас Хімстра привітав учасників форуму та закликав до активної співпраці міжнародних організацій та місцевої влади.

Заступник Київського міського голови Ганна Старостенко звернулася до учасників пленарного

засідання з вітальним адресом Київського міського голови.

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк під час презентації економічного потенціалу області підкреслила, що в область залучено 582,4 млн доларів інвестицій, які працюють і надалі. Ще одним напрямом є створення індустріальних і технологічних парків як пріоритетних «точок зростання».

Микола Снітко – заступник Міністра інфраструктури України доповів про результати діяльності міністерства, про виділення 60 мільйонів євро на розвиток інфраструктури на Донбасі, розбудову тягової мережі, розширення локомотивного складу, підтримку закладів охорони здоров’я, мостів.

Голова правління акціонерного товариства «Ощадбанк» Андрій Пишний відзначив успіхи в питанні налагодження соціальних виплат на лінії розмежування.

За результатами пленарного засідання підписані меморандуми про співпрацю між облдержадміністрацією, Торгово-промисловою палатою України, Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Укрзалізницею, Ощадбанком, міжнародним фондом «Відродження».

Последние комментарии