У Києві стартувала культурна-мистецька акція «Нескорена Луганщина»

15 березня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України концертною програмою Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії відкрилась друга культурна частина Днів Луганщини у Києві. Культурно-мистецької акція «Нескорена Луганщина» триватиме з 15 по 17 березня в рамках Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас», ініційованого Міністерством культури України.

Захід розпочався з брифінгу Віце-прем’єр-міністра України – Міністра культури України В’ячеслава Кириленка та голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки, присвяченого презентації культурно-мистецької акції.

«В рамках акції протягом 2014-2015 років був рух із Заходу на Схід. Наші митці, виконавці, оркестри їхали на Схід на Донеччину і Луганщину з тим щоб не лишати людей на одинці із тією російської агресією на тій частині, яка перебуває під контролем української влади. Сьогодні приклад зворотного руху. З Луганщини приїхали митці, артисти, музиканти до Києва», ¬- зазначив В’ячеслава Кириленко.

«Сьогодні, моя рідна київська філармонія приймає мій рідний луганський симфонічний оркестр. Історія повернення цього чудового колективу розпочиналася з того, що після окупації один виконавець прийняв рішення про неможливість існування в Мордорі, який створений на окупованій території і вирішив переїхати на підконтрольну Україні територію. І так крок за кроком, виконавець за виконавцем і наразі колектив обласної філармонії складається із шістдесяти восьми виконавців. Фаховий рівень ні чим не поступається кращим оркестрам України, а можливо і Європи», ¬¬- наголосив Г.Тука.

В рамках мистецької акції «Нескорена Луганщина» творчі колективи Луганщини представлять низку мистецьких заходів:

16 березня о 11.00 в Національному музеї літератури України (м. Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 11) відкриється виставка виробів народних майстрів Луганщини, під час якої відбудеться виступ ансамблю пісні і танцю Луганської обласної філармонії «Радани».

16 березня о 19:00 Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представить комедію «За двома зайцями» Михайла Старицького в незвичайній інтерпретації молодого режисера Євгена Мерзлякова.

17 березня о 19.00 до уваги глядачів буде представлена соціально-психологічна драма «Маклена Граса» Миколи Куліша у постановці заслуженого діяча мистецтв ВолодимираМосковченка.

Вистави Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбудуться у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка (м. Київ, пл. Івана Франка, З).

Последние комментарии