Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр зіграв у Києві дві вистави

У рамках проведення у місті Києві Днів Луганщини на сцені Національного академічного драматичного театру ім.І.Франка зіграв виставу-комедію «За двома зайцями» в незвичайній інтерпретації молодого режисера Євгена Мерзлякова та соціально-психологічну драму «Маклена Граса» Миколи Куліша у постановці заслуженого діяча мистецтв Володимира Московченка. Захід відбувся в рамках Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас» та культурно-мистецької акції «Нескорена Луганщина». Співорганізаторами акції є Міністерство культури України та Луганська обласна державна адміністрація.
Перед початком вистави витупили Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко та голова Луганської ОДА – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.
«Люди які зараз працюють в Луганській області — це справжні подвижники, які не дивлячись на ускладнення і постійну напругу, творять високе мистецтво і сміливо йдуть на сцену. Рівень їх виконання такий, що вони мають виступати в усій Україні та в усьому світі. Тому ми реалізовуємо проект «Український Донбас», адже ми єдиний народ, єдина нація і ми непереможні» — зазначив В’ячеслав Кириленко.
«Це фактично героїчний колектив, який був відтворений на руїнах того колективу, який під тиском війни тимчасово припинив своє існування. Переконаний, що ми всією громадою докладемо зусиль, щоб ті перлини культурної спадщини, які існують на Луганщині, належали на лише Луганській області, а всій нашій великій Україні,» — сказав Георгій Тука.

Последние комментарии