Між Асоціацією «Східне партнерство» та Луганською обласною ВЦА підписано Меморандум про співпрацю

10 березня Голова Асоціації «Східне партнерство» Вадим Горан з іншими її представниками відвідали Луганську область з метою підготовки до реалізації проектів, націлених на допомогу місцевим жителям, розвиток економіки і створення робочих місць для переселенців.

Протягом дня було проведено ряд зустрічей з представниками громадськості Луганщини, а також відбулася зустріч Глави Асоціації «Східне партнерство» Вадима Горана з головою Луганської обласної ВЦА Георгієм Тукою.

Вадим Горан розповів губернатору про програми «Східного партнерства», які будуть реалізовані найближчим часом. Всі вони націлені на відновлення миру на Донбасі, розвиток економіки в Луганській та прилеглих областях, налагодження особистих і професійних контактів між громадянами різних регіонів, возз'єднання і примирення жителів підконтрольних і тимчасово неконтрольованих Україною територій.

Також, Асоціація «Східне партнерство» буде просувати проекти і допомагати в їх реалізації підприємцям Луганщини та переселенцям.

Тільки за один тиждень в офіс асоціації звернулося близько 10 підприємців, які надали свої проекти і їм була надана як юридична допомога, так і консультації за напрямками. Переважна більшість проектів стосувалася заняття фермерством, розвитку аграрного сектора та енергозбереження.

Вадим Горан повідомив Георгію Туці про медичний проект, який вже готується до запуску - організації медичного автопоїзда для допомоги жителям так званої «сірої зони». Адже всім відомо, що одна з найбільших на сьогоднішній день проблем - це проблема медичного обслуговування.

За підсумками зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю Асоціації «Східне партнерство» та Луганської обласної ВЦА, яка буде направлена на створення умов для ефективної співпраці сторін в соціально-економічній, культурній, гуманітарній, духовної та інших сферах діяльності на принципах взаємної поваги і довіри, на основі рівності і партнерства.

Нагадаємо,Асоціація «Східне партнерство» була створена в лютому 2016 року для об'єднання зусиль різних організацій по відновленню і розвитку економіки та інфраструктури Донбасу, допомоги постраждалим від збройного конфлікту і, головне, сприяння відновлення миру на сході країни.

Прес-служба Асоціації «Східне партнерство»

Последние комментарии