На Луганщині сили АТО відбили атаку бойовиків – Андрій Лисенко

Київ, 9 березня 2016 року – Вчора у зоні АТО на Луганському напрямку, між Трьохізбенкою та Красним Лиманом, відбулося бойове зіткнення між силами АТО та бойовиками. Вони намагалися захопити український спостережний пункт.

Після півгодинної перестрілки бойовики відступили на південь – за Сіверський Донець. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко. На Донецькому напрямку найскладніша обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки та на ділянці фронту Авдіївка – Опитне – Піски. «Зокрема, на цих рубежах оборони ворог 10 разів застосував міномети, а також бронетехніку. Ворог активізується у другій половині дня, і значно збільшує інтенсивність ведення вогню після заходу сонця. Спокійних ділянок на лінії зіткнення практично немає. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку зафіксували 37 обстрілів з боку незаконних зюройних формувань», – розповів полковник Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші у Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному. При цьому двічі застосував міномети, а також снайперський вогонь.

Речник АПУ з питань АТО зазначив, що внаслідок бойових бій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 отримали поранення.

За інформацією ГУР МОУ, бойовики продовжують нести втрати на Донбасі. «У результаті бойового зіткнення під Авдіївкою противник зазнав значних втрат: загинуло сім російських військовослужбовців, ще 19 отримали поранення. В реанімацію горлівської лікарні доставили двох офіцерів ЗС РФ», – пояснив Андрій Лисенко. За даними військової розвідки, Росія продовжує перекидати на територію України пальне для потреб бойовиків: 8 березня до Харцизька прибув залізничний ешелон чотирма цистернами пального. Крім того встановили, що одним з координаторів ФСБ на тимчасово окупованих територіях Донбасу є громадянин Росії Костянтин Гордієнко, член місцевого відділення Всеросійської громадської організації ветеранів «Бойове братство» у Ростовській області.

 

Источник http://uacrisis.org/

Последние комментарии