У Міловському РЦЗ пройшов тренінг

Втрата роботи з тих чи інших причин не лише суттєво впливає на матеріальне становище, а й може спричинити появу стресу та знизити самооцінку. 

Однак, не варто засмучуватись через безробіття, краще подумати над тим, які можливості може відкрити перед особою дана ситуація. Іноді втрату роботи варто розглядати як черговий щабель до саморозвитку, перспективу відкриття в собі нових можливостей, проявити себе з іншого, досить маловідомого боку. Це шанс реалізувати себе в новій сфері діяльності, а значить період безробіття – це шлях знайти роботу за покликанням. Саме на таку актуальну тему в Міловському районному центрі зайнятості було проведено перший в цьому році тренінг із залученням тренінгової компанії ТзОВ «Територія Бізнесу». Учасники оволоділи технікою позитивної само презентації, сформували навички управління вільним часом, визначили життєві пріоритети в ситуації, що склалася.

Також 29 лютого та 1 березня відбулися тренінги на теми: «Середній вік та професійна кар’єра», адже динаміка сучасного життя, висока емоційна напруженість, професійні та життєві стреси диктують суворі вимоги до осіб середнього віку і треба допомагати людині подолати можливі причини та наслідки кризи «середнього віку», а також семінари «Як започаткувати власну справу у сфері зеленого туризму» та «Бізнес - планування», які спрямовані на підвищення рівня поінформованості безробітних громадян щодо можливостей організації та здійснення бізнесової діяльності.  Під час цих семінарів тренер допомагає сформувати мотивацію до започаткування власної справи, що в умовах незначної кількості вакансій на місцевому ринку праці є реальною можливістю створити власне робоче місце.  

Тому зазначені заходи є вкрай актуальними та важливими, бо не лише формують оптимістичне мислення у людей, що опинилися у стресовій ситуації, а й розвивають відповідальність за особистісний та професійний розвиток і самовдосконалення.

 

М.Рєзан, повідний фахівець з профорієнтації Міловського РЦЗ 

Последние комментарии