Українські прикордонники забезпечили проїзд 2,8 тонн гуманітарної допомоги через КПВВ "Зайцеве" - полковник Андрій Лисенко

Київ, 28 лютого 2016 року - Українські прикордонники забезпечили проїзд гуманітарної допомоги на тимчасово окуповані території.

"Вантаж з майже 2,8 тонн дитячих продуктів харчування від благодійної організації пройшов через контрольний пункт “Зайцеве” і попрямував до Донецька", - зазначив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО.


Загиблих українських військових за минулу добу внаслідок бойових дій  у зоні АТО немає, один отримав поранення.

На Луганському напрямку бойовики здійснили неприцільний обстріл по контрольному пункту “Золоте” з 82-мм міномета, намагаючись спровокувати вогонь у відповідь. На Донецькому напрямку незаконні бандформування активно застосовували 82-мм та 120-мм міномети поблизу Красногорівки. "Обстріли велися з селища Старомихайлівка, що контролюється незаконними збройними формуваннями. Крім того, неспокійно було у районі Донецького аеропорту. Бойовики стріляли зі стрелецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів біля селища Піски, Авдіївки та Опитного. Також в районі Пісок зафіксовано два снайперських обстріли, а по позиціях біля Опитного випустили дві міни з 82-мм міномета", - розповів полковник Лисенко.

Бойовики здійснюють провокації на околицях Горлівки. Біля Троїцького, Майорська і Зайцевого, бойовики застосували стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети. Також у районі селища Луганське бойовики тричі застосували гранатомети та здійснили обстріл з великокаліберного кулемета.

На Маріупольському напрямку незаконні збройні формування влаштували мінометний обстріл позицій сил АТО неподалік Чермалика. "Також неспокійно було поблизу Мар’їнки – тут зафіксовані провокації з застосуванням гранатометів і два снайперських обстріли. Ще одна провокація відбулася біля Водяного", - додав речник АПУ з питань АТО.

У Слов'янську Донецької області Служба безпеки України спільно з поліцією затримала бойовика так званої «ДНР». У травні 2014 року зловмисник був завербований бойовиком на прізвисько «Монгол», і приєднався до одного з угруповань бойовиків. Він чергував на блокпостах міста зі зброєю в руках, але, під час наступу українських військ, бойовик залишив спільників і повернувся додому.

У Сєверодонецьку СБУ спільно з поліцією викрили схованку з боєприпасами. Звідти вилучили чотири постріли до гранатомета РПГ-7, чотири гранати РГД-5 та велику кількість набоїв. "Також днями правоохоронці заблокували спроби переправити зброю поштою. Один із зловмисників намагався відправити до Одеси три гранати Ф-1 із запалами та димову шашку. Інший, мешканець Дніпропетровщини, намагався переправити чотири пістолети доміста Курахове кур’єрською службою. Обидві спроби були вчасно припинені", - розповів полковник Лисенко.

 

Источник  www.uacrisis.org

Последние комментарии