У Луганському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості запрацював новий комп’ютерний клас

У Луганському центрі професійно-технічної освіти Державної  служби зайнятості запрацював новий комп’ютерний клас

У рамках робочого візиту делегації Державної служби зайнятості та ПРООН в Україні до Луганського регіону, під головуваннямзаступника Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергія Кравченко,25 лютого відбулось урочисте відкриття та презентація комп’ютерного класу ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ».

У своєму зверненні до присутніх Сергій Кравченко зазначив, що в умовах реформи служби зайнятості основний акцент робиться саме на розвиток активних програм підтримки безробітних і допомога міжнародних організацій у розвитку системи професійно-технічної освіти є дуже важливою. «Ситуація на ринку праці Луганської області складна і одним із найефективніших методів сприяння працевлаштуванню у цих умовах є підготовка людей на затребувані у регіоні професії, яка відбувається на базі Центру профтехосвіти, адже рівень працевлаштування після навчання у таких центрах у середньому по Україні становить 94%».

Луганський центр професійно-технічної освіти переміщений до м. Сєвєродонецьк. На сьогодні навчання у центрі профтехосвіти вже пройшли 1478 осіб.

Новий комп’ютерний клас був подарований ПРООН. Він суттєво покращить навчання безробітних. «Тільки у партнерстві місцевої влади, центральних органів влади і міжнародних організацій можна досягати результатів. Ми прекрасно розуміємо, у якому складному становищі опинився регіон. Такі проекти, як ці, допомагають людям рухатися у правильному напрямку, допомагають їм не втрачати надію. Смію вас запевнити, що ПРООН і надалі буде робити такі проекти у тісній співпраці з місцевою владою» – сказав радник з питань відновлення і стабілізації, керівник проектного офісу ПРООН Кунал Тхар.

Далі, за програмою перебування, відбувся робочий візит до м. Кремінна заступника Голови Державної служби зайнятості Сергія Кравченка, начальника Управління посередництва та міжнародного співробітництва Віктора Горленка та директора Луганського обласного центру зайнятості Сергія Болотського.

В рамках зустрічі вони відвідали засідання круглого столу в Кремінському районному центрі зайнятості на тему «Посилення взаємодії служби зайнятості з органами влади та роботодавцями у вирішенні проблем зайнятості населення».  

На заході були присутні керівництво Кремінської райдержадміністрації, районної ради, Кремінського центру зайнятості та керівники підприємств району. Заступник Голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко розповів щодо запровадження в роботі служби зайнятості нового Регламенту, що забезпечить якісний підбор персоналу на замовлення роботодавців, розвиток професійної кар’єри та підвищить рівень працевлаштування безробітних, акцентував увагу на залучення інвестицій в район. Учасники заходу обговорили основні напрямки роботи щодо задоволення потреб безробітних та роботодавців, економічну ситуацію, що склалася в районі та місті, перспективи розвитку, стану ринку праці, основні його тенденції, організацію та проведення професійного навчання на базі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості тощо.

 Підводячи підсумки круглого столу, його учасники констатували актуальність обговорюваних проблем, водночас відзначили, що потрібно ініціювати на місцях практичні заходи, які ефективніше поглиблять співпрацю між представниками влади, службою зайнятості та підприємствами-роботодавцями. 

 

 

Відділ організаційної та інформаційної

роботи обласного центру зайнятості

(06452) 2-19-03

Последние комментарии