Соціальне партнерство – запорука запобігання безробіття у майбутньому

Соціальне партнерство – запорука запобігання безробіття у майбутньому

В умовах сьогодення важко переоцінити значення профорієнтаційної роботи, в т.ч. і з учнівською молоддю. Адже превентивна робота – одна із важливих складових успіху у подоланні безробіття у майбутньому.

Професійна орієнтація здійснюється у рамках реалізації державної політики зайнятості населення відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» та спрямована на:

-  створення умов для реалізації конституційних прав громадян на вільний розвиток особистості, на працю, вільний вибір професії та роду трудової діяльності;

-  задоволення потреб ринку праці;

-  підвищення рівня зайнятості населення і якості трудового потенціалу держави;

- сприяння досягненню балансу між професійними якостями, уподобаннями та індивідуальними особливостями людини і потребами ринку праці у працівниках відповідних професій і кваліфікацій.

Органи влади, освіти, районний центр зайнятості, соціальні служби  для молоді спільно діють на підставі укладеної Угоди про співробітництво.

Метою співпраці в рамках зазначеної угоди є:

спільна дія у сфері вдосконалення системи професійної орієнтації учнівської молоді, забезпечення комплексного підходу до її організації, сприяння професійному самовизначенню та працевлаштуванню учнівської молоді;

об’єднання зусиль у наданні інформаційної, правової та консультаційної допомоги з питань профорієнтації та зайнятості молоді різних (в тому числі кризових) категорій;

організація заходів, спрямованих на підвищення мотивації до праці та попередження безробіття серед учнівської молоді.

З метою визначення подальших кроків у реалізації державної політики зайнятості, державних соціальних цільових програм 24 лютого в приміщені Міловського районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу за участю керівництва відділу освіти Міловської райдержадміністрації, директорів загальноосвітніх навчальних закладів району.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями акцентувала особливу увагу на підвищенні рівня взаємодії з роботодавцями, залучення всіх наявних організаційних та технологічних механізмів до розширення бази реальних вакансій, що подаються роботодавцями, зробивши головним в цій роботі гідні умови та рівень оплати праці. Не залишилося осторонь і питання соціальної адаптації вимушених переселенців та членів їх сімей, які є надзвичайно актуальними і потребують невідкладного врегулювання з використанням усіх механізмів.

Провідний фахівець з профорієнтації акцентувала увагу на різних засобах інформування: окрім зустрічей з учнівською молоддю, це можуть бути і батьківські конференції, і методична допомога класним керівникам та педагогам-організаторам, і активне використання у виховній роботі «Програмно-апаратного комплексу «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення». Під час зустрічі також обговорили питання організації та проведення у березні місяці щорічної обласної акції «Марафон робітничих професій».

Представники центру зайнятості подякували всім присутнім за конструктивний діалог та висловили побажання більш якісної та плідної взаємодії присутніх зі службою зайнятості.

 

М.Рєзан, провідний фахівець з профорієнтації Міловського РЦЗ 

Последние комментарии