Організація власної справи

Саме з метою підвищення інформованості безробітних та сприяння започаткуванню власної справи 24 лютого в Кремінському районному центрі зайнятості спеціалістами  ТзОВ "Територія Бізнесу" було проведено тренінг - семінари на теми: «Бізнес-планування» та «Успішне працевлаштування осіб з особливими потребами: від мрій до цілей».

У семінарах взяли участь 30 осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та виявили бажання бути проінформованими.

Метою проведення таких тренінг – семінарів є підвищення рівня правової обізнаності безробітних громадян у сфері трудових відносин, які опинились у складних життєвих ситуаціях, активізувати бізнес – мислення, здійснити генерацію і аналіз бізнес–ідей, ознайомити із системою оподаткування, підвищити рівень проінформованості громадян, щодо особливостей відкриття власної справи при відсутності досвіду й великих фінансових капіталовкладень.

Безробітні громадяни отримали консультацію з питань реєстрації малих підприємств, отримання свідоцтва про індивідуальну трудову діяльність, складання бізнес-планів. Ознайомилися з вимогами до підприємця (наявність загальних знань ринкової економіки, професій чи спеціальних знань, досвіду роботи з обраного виду діяльності), порядком підготовки установчих документів для створення малого підприємства чи отримання рішення на право займатися індивідуальною трудовою діяльністю. Бажаючим відкрити власну справу допомога з боку центру зайнятості гарантована. Також присутні ознайомлені з можливістю взяти участь в конкурсах для отримання грантів в рамках проектів Програми Розвитку ООН (ПРООН) які фінансуються Урядом Японії, «Человек в беде» - фінансуються Чешскою гуманітарною організацією, Міжнародна благодійна організація Mercy Corps реалізує програму зайнятості. Започаткувати власну справу - це не просто. Однак, це реальний шанс реалізувати свої можливості та досягти добробуту своєї родини.

 

Л.Коваленко, начальник відділу активної підтримки безробітних Кремінського РЦЗ 

Последние комментарии