Фахівці Троїцького центру зайнятості проводять профорієнтаційні заходи для старшокласників

19 лютого в Лантратівській ЗОШ I-III ступенів відбувся відкритий виховний захід «Я обираю професію» для випускників 9-11 класів, загалом 25 учнів.

На зустрічі також були присутні: начальник відділу активної підтримки безробітних Троїцького районного центру зайнятості Тетяна Кальна; директор школи Ірина Гойник; заступник начальника відділу прикордонної служби «Троїцьке» Вадим Мулик; військовослужбовці Андрій Левченко та Олександр Старушко; представник служби безпеки України, депутат сільської ради та батько учня Сергій Собина.

«Вибір професії – одне з найбільш відповідальних рішень, які приймає людина у своєму житті. Від того наскільки влучно вона обере свій життєвий шлях, таке місце в суспільстві буде посідати. Привабливих доріг існує багато, але потрібно вибрати ту, яка максимально відповідатиме схильностям і особливостям людини», - відкриваючи захід, зазначила начальник відділу Троїцького районного центру зайнятості.

Соціальний педагог школи Аліна Гойник повідомила про результати проведеного анкетування учнів щодо темпераменту та дала рекомендації стосовно вибору професії.

Незабутнє враження на учнів школи справили розповіді військовослужбовців, які щиро та відверто розповідали про шлях, що привів їх до професії захисника Вітчизни. Вадим Сергійович та Андрій Володимирович з дитинства мріяли бути військовими, їх мрія збулася і вони не шкодують. Для них служити своїй країні — найвищий обов'язок. Олександр Володимирович не зміг бути байдужим до долі країни і при оголошенні мобілізації, добровільно встав на захист України, залишивши вдома свою сім'ю. Сергій Петрович відверто розповів учням про свій вибір, дав суттєві поради з власного досвіду, які спонукали їх замислитись. Вони відповідали на запитання старшокласників щодо вибору професій, дали їм цінні поради та пообіцяли провести уроки стройової підготовки.

Під час заходу учні із задоволенням виконували різні завдання, які були спрямовані на те, щоб якомога більше отримати інформації про ту чи іншу професію. Наприклад, рубрика «Знайди правильну відповідь» допомогла розібратися учням у сучасному світі професій, проаналізували мотиви вибору професій. Під час гри «Веселі питання і серйозні відповіді» старшокласники висловлювали свою думку, демонстрували кмітливість, вміння міркувати та робити висновки. Враження від проведеного заходу присутні і учні висловили на імпровізованій картині, створивши яскравий букет. А Тетяна Кальна запросила учнів на екскурсію до Троїцького районного центру зайнятості для подальшої розмови.

 

 

Тетяна Кальна, начальник відділу активної підтримки

безробітних Троїцького районного центру зайнятості,

(06456) 2-17-68

 

Последние комментарии