Протидія корупції в органах ДФС

Протидія хабарництву та корупційним проявам в органах фіскальної служби є пріоритетним напрямом у процесі реформування.

Торік правоохоронними органами за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 85 проваджень, що в 2,4 рази більше ніж у попередньому році, що становить 86 відс. від всіх зареєстрованих у державі.

Понад ніж на третину більше виявлено скоєних злочинів податківцями і митниками в сфері службової діяльності (537).

За ці злочини до кримінальної відповідальності притягнуто у 2 рази більше працівників відомства (85 проти 36 у 2014 році), у тому числі 56 – за фактами вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму 6,2 млн. гривень.

За результатами розслідування до суду надіслано 43 провадження, що вдвічі перебільшує 2014 рік.

Основний акцент у роботі з корупційними проявами поставлено на запобігання та профілактику таким явищам.

Зокрема, в серпні минулого року у ДФС затверджено Антикорупційну програму на 2015-2017 роки, яка містить низку системних заходів.

Крім того, на 80 відс. оновлено особовий склад підрозділів внутрішньої безпеки відомства, при цьому значно підвищено вимоги до професійності працівників.

Ефективно застосовуються заходи щодо протидії проявам адміністративно-корупційних правопорушень. За матеріалами внутрішньої безпеки складено 66 протоколів, що вдвічі більше 2014 року. 32 матеріали розглянуто судом.

Для профілактики корупційних ризиків в ДФС проводяться співбесіди з кандидатами на посади в службі із застосуванням поліграфічного обладнання.

Результати таких досліджень враховуються при призначенні та переведенні працівників. Торік 165 особам, у яких виявлено схильність до корупційних дій, відмовлено у працевлаштуванні до органів ДФС.

У плідній співпраці щодо виявлення та документування злочинів працівники внутрішньої безпеки взаємодіють з підрозділами Служби безпеки, Національної поліції, Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро України.

Прес-служба Державної фіскальної служби України

 

 

Заступник начальника ДПІ

у м. Сєвєродонецьку Л.Г. Кім

Последние комментарии