З 1 березня запроваджуються електронне адміністрування продажу пального та електронні акцизні накладні

З 1 березня 2016 року запроваджуються система електронного адміністрування реалізації пального та акцизні накладні.

За законом платники акцизного податку після затвердження порядку ведення реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального зобов’язані пройти відповідну реєстрацію і подати до 20 квітня декларацію з акцизного податку за березень за новими формами, які розробляє Міністерство фінансів України.

До запровадження нових форм звітності виробники, імпортери та суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздрібній торгівлі, зокрема пального, та відповідно до ст. 212 Податкового кодексу є платниками акцизного податку, подають декларацію за звітні (податкові) періоди 2016 року за формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 року №14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку».

Нагадаємо, зміни в частині акцизного податку запроваджено Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році». Цим Законом з 1 березня 2016 року запроваджується система електронного адміністрування реалізації пального та електронна акцизна накладна. Для нової системи з 1 березня діятиме перехідний період. З 1 квітня електронні акцизні накладні та електронне адміністрування реалізації пального функціонуватимуть повноцінно.

Прес-служба ГУ ДФС у Луганській області

Последние комментарии