Роман Насіров та представники бізнесу обговорили реформи у ДФС

Актуальні питання оподаткування підприємств, законодавчі новації, які покращують умови ведення бізнесу в Україні, та особливості реформування української митниці обговорили Голова ДФС Роман Насіров і представники Європейської Бізнес Асоціації та Американської Торгівельної Палати в Україні під час чергової зустрічі 12 лютого 2016 року.

За словами Романа Насірова, сьогодні ДФС активно працює над впровадженням нових сервісів для платників податків та суб’єктів зовнішньої економічної діяльності, спрямованих на стимулювання залучення в Україну інвестицій.

Так, актуальним питанням для фахівців служби є удосконалення роботи оновленого Електронного кабінету платника податків, який нещодавно розпочав свою діяльність у тестовому режимі та вже користується популярністю серед підприємців.

«Для нас головним завданням є не просто зробити сторінку в Інтернеті, а створити систему з доступом до баз даних. Ми працюємо над розширенням функцій Електронного кабінету, над тим, щоб була синхронізація  з бухгалтерськими системами. Плануємо розробити окремі програми для фізичних осіб, які існують в інших країнах, для можливості здійснення електронного декларування. Але при цьому, щоб система працювала не з нуля, а автоматично наповнювалася інформацією, яка є в наших базах даних», - зазначив Роман Насіров.

У свою чергу, представники бізнесу схвально оцінили цей новий сервіс ДФС, як й ініціативу та кроки у впровадженні інституту уповноваженого економічного оператора, на який платники чекали близько чотирьох років. 12 лютого відповідний законопроект був презентований у Міністерстві фінансів України.

«Сьогодні ми робимо усе можливе, щоб законопроект був ухвалений протягом двох місяців. До цього ж часу ми здійснюємо низку заходів для того, щоб його можна було одразу ж після ухвалення імплементувати», - підкреслив Голова ДФС.

Учасники зустрічі також обговорили новації в оподаткуванні податком на прибуток підприємств, систему електронного адміністрування ПДВ та її вплив на боротьбу з фіктивними компаніями, роботу оновленого Офісу з обслуговування великих платників податків.

Щодо реформування митниці, то, за словами Романа Насірова, ДФС вже розроблено низку заходів, спрямованих на її модернізацію, впроваджено кілька проектів за участі та підтримки іноземних колег та експертів у митній сфері.

Наприкінці зустрічі представники бізнесу подякували ДФС за вирішення проблеми з видачею сертифікатів з перевезення товару EUR.1,  які з 1 січня 2016 року фіскальна служба видає безкоштовно, та запропонували відзначити всіх працівників ДФС, які були задіяні у вирішенні цього питання.

  Прес-служба Державної фіскальної служби України 

Последние комментарии