Заходи професiйного лiцею

Заходи професiйного лiцею

Ніхто не забутий – ніщо не забуто.
Але щоб не забути – необхідно памя’тати.

А щоб памя’тати  – необхідно знати.

Указом Президента України № 180/2004 від 11-го лютого 2004 року, щорічно, 15-го лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – День пам’яті. Саме в цей день, святкують річницю під час якої були виведені радянські війська з Афганістану в 1989 році.
        З цього приводу в Cєвєродонецькому професiйному лiцеї було проведено вiдкриту виховну годину «Живи i пам'ятай».  Були запрошенi  учасники тих страшних подiй. Серед них  випускники лiцею Iванов Андрiй Петрович, Лопатiн  Анатолiй Львович, а також голова первинної організації воїнів-інтернаціоналістів №1 Приватного акцiонерного товариства «Азот» Маркiн Вiктор В'ячеславович, i його заступник Сiзов Сергiй Володимирович.
        Першокурсники познайомилися з історією афганської війни; дiзналися, що в спецоперації в Афганістані прийняли участь 160 тисяч українців, з яких 3360 не повернулося додому; довiдалися про етапи перебування наших військ у Афганістані;  з зацiкавленням почули розповiдi воїнів-інтернаціоналістів; хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих сєвєродончан.
        Про  ту війну до кінця  життя будуть пам’ятати  ті, хто там був. Про  ту війну до кінця життя будуть пам’ятати  батьки й близькі тіх солдатів, хто там загинув. Ми не маємо права забувати. Живим – жити й пам’ятати!

Последние комментарии