На Луганщині затвердили Генеральний план відбудови інфраструктури населених пунктів Луганської області

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації – голови штабу Єлизавети Пушко-Цибуляк відбулось засідання обласного штабу з питань, пов’язаних з відновленням інфраструктури та життєдіяльності населених пунктів Луганської області. 

На засіданні штабу була заслухана інформація міських і районних штабів, профільних департаментів облдержадміністрації щодо переліку пошкоджених, зруйнованих об’єктів інфраструктури населених пунктів області. 
«Ми на сьогодні, хоч і в попередньому вигляді, маємо прозорий Генеральний план відбудови. Для чого нам потрібен генплан? Для того, щоб ми могли претендувати на кошти на відбудову, для того, щоб субвенцію, яку ми отримаємо, можна було б направити і на об’єкти державної власності як співфінансування, і дати цільові кошти аж до кожного села на житлово-комунальне та дорожне господарство, приватні будинки. Це все має бути формалізовано в програмний документ – генеральний план», – зазначила перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк. 
У підсумку було затверджено Генеральний план відбудови інфраструктури населених пунктів Луганської області, пошкоджених або зруйнованих у результаті збройного конфлікту, який включив в себе: близько 9000 об’єктів на орієнтовану суму 8, 8 млрд грн з них два реєстра пошкоджених та зруйнованих житлових будинків приватної, комунальної та державної форми власності, 417 доріг та 32 мости, 171 об’єкт житлово-комунального господарства, 112 навчальних закладів, 94 закладів охорони здоров’я ті інші об’єкти промисловості та агропромислового комплексу. 
«Найбільшою проблемою залишається вирішення питання щодо відбудови чи надання компенсації за повністю зруйноване житло», – наголосила Єлизавета Михайлівна. 
Крім того, міським і районним штабам було доручено зробити звіт за 2015 рік з фотофіксацією ремонтних робіт, які було зроблено, хто їх проводив і кількості витрачених коштів. Звіт буде розміщений на сайті Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

 

Источник Луганська обласна державна адміністрація 

Последние комментарии