У ДФС відбулося засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємництва

Податкові новації та особливості ведення бізнесу у 2016 році стали основними темами першого у поточному році засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та  підприємницької діяльності при ДФС, яке відбулося сьогодні, 10 лютого.

Голова ДФС Роман Насіров поінформував представників великих компаній про заходи, які вживає фіскальна служба для розвитку вітчизняного підприємництва та покращення інвестиційного клімату в Україні.

 «У грудні минулого  року було ухвалено низку змін до Податкового кодексу. Найбільші з них стосувалися аграрного сектору, зниження ставки ЄСВ. Ми і раніше пропонували знизити ставку внеску до 25%. Нинішні 22% є дуже гарним кроком для збереження коштів роботодавцями. Загалом наступні півроку є важливими для країни. З одного боку – це найскладніший час за останні 2-3 роки, з іншого – час, який відкриває перед нами нові можливості, підґрунтя для нових правильних змін, які відбуватимуться», – наголосив Роман Насіров.

За його словами, вже незабаром розпочнеться обговорення чергової низки змін до Податкового кодексу і бізнес, зі свого боку, може докласти свої зусилля для того, щоб кінцевий результат був таким, на який очікує і підприємництво, і держава. Важливо, на думку Романа Насірова, не допустити наявність у Податковому кодексі норм, незрозумілих як для бізнесу, так і податківців.

Зі свого боку ДФС робить усе можливе вже сьогодні для покращення адміністрування податків, розвитку ІТ-технологій, зокрема, електронізації послуг та удосконалення сервісної функції.

Так, значний крок зроблено в обслуговуванні великого бізнесу. Офіс великих платників податків зазнав як структурних, так і функціональних змін. За проханням представників бізнесу у лютому вже відкрито один та готуються до відкриття ще чотири додаткових Офіси, в яких платники зможуть отримувати повний спектр послуг.

«Цього року багато часу та більшість потенційних і можливих інвестицій витрачатимуться на ІТ-технології. Ми очікуємо на підтримку у цьому питанні наших донорів. Цей процес триватиме до кінця поточного року, а потім, ми сподіваємося, він буде постійним – будемо робити великий акцент на електронізації всього процесу адміністрування податків», – зазначив Роман Насіров.

Днями у тестовому режимі розпочав роботу модернізований Електронний кабінет платника. Також готуються до впровадження нові сервіси – електронний документообіг та електронна перевірка платника податків, які зменшать втручання в бізнес-процеси підприємців.

Представники бізнесу у свою чергу відзначили позитивну динаміку у роботі ДФС, зокрема, у напрямі співпраці з великими інвесторами, та висловили сподівання на підтримання заданого темпу й у майбутньому.

Учасники засідання також обговорили одну з важливих новацій поточного року – відміну з 1 січня авансових внесків з податку на прибуток, на яку так очікував бізнес. Враховуючи це, починаючи з 2016 року запроваджується поквартальне декларування податку на прибуток  платниками, у кого річний дохід більше 20 млн. грн.  

Скорочено до 29 лютого і граничний термін подачі річної декларації з податку на прибуток. При цьому за підсумками 2015 року до платників цього податку не застосовуватимуться штрафні фінансові санкції.

Під час зустрічі представники ДФС надали відповіді на актуальні питання членів Ради та прокоментували окремі норми діючого законодавства.

Голова ДФС Роман Насіров також подякував присутнім представникам бізнесу за сумлінну роботу у наповненні дохідної частини бюджету у минулому році та пообіцяв проводити такі зустрічі регулярно, у тому числі  для пошуку спільних рішень у процесі імплементації новацій податкового законодавства. 

Прес-служба Державної фіскальної служби України

Последние комментарии