Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у розширеному засіданні колегії Державного архіву Луганської області

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії Державного архіву Луганської області, де розглядалися підсумки роботи архівних установ області в 2015 році та пріоритетні завдання на 2016 рік.

У роботі колегії взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, а також заступники голів та керівники апаратів райдержадміністрацій, керуючі справами виконкомів міських рад, керівники архівних установ райдержадміністрацій, міських рад, трудових архівів області.
Директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська відзначила, що на підконтрольній Україні території області налічується 46 архівних установ, у тому числі Державний архів Луганської області, 12 архівних установ райдержадміністрацій, 3 архівні відділи міських рад та 30 трудових архівів. 
Відповідно до Програми здійснення контролю за станом і рухом документів Національного архівного фонду на 2009-2019 роки, Держархівом було перевірено 12 фондів з понад 20902 одиниць зберігання, а іншими архівними установами – 170 фондів з 30740 одиниць зберігання.
На постійне зберігання до архівних установ надійшло 3987 одиниць управлінської документації, відреставровано та відремонтовано 4951 аркуш документів з паперовою основою, підшито 226 та закартоновано 6173 одиниці зберігання.
Держархівом здійснено 34 перевірки роботи служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів та 10 перевірок стану роботи архівних установ області, архівними установами – 78 перевірок.
Також проведено огляд стану діловодства та збереженості архівних документів у 19 територіальних органах виконавчої влади, де кращими було визнано Головне територіальне управління юстиції у Луганській області, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, Державна екологічна інспекція у Луганській області.
За минулий рік архівними установами області організовано та проведено 30 семінарів для працівників діловодних, архівних, експертних служб підприємств, установ, організацій – джерел формування НАФ, у яких взяли участь 545 слухачів.
Проведено 2 засідання Науково-методичної ради, на яких розглянуто 8 питань та 4 засідання колегії Державного архіву.
Співробітниками Державного архіву Луганської області була підготовлена та опублікована у науково-практичному журналі «Архіви України» стаття, присвячена 90-річчю створення Держархіву області. Крім цього розроблено та видано довідник «Анотований реєстр описів архівних фондів дорадянського періоду Луганської області», який розрахований на архівістів, істориків, краєзнавців, науковців, викладачів і студентів вузів, інших категорій дослідників історії Луганщини, а також інші інформаційні матеріали.
Архівними установами області всього виконано 16502 запити соціально-правового характеру, які надійшли від юридичних та фізичних осіб, на особистому прийомі розглянуто 540 звернень.
Ольга Лішик звернула увагу на деякі невирішені питання в архівній сфері області та доручила керівникам територій вжити необхідних заходів щодо приведення штатної чисельності архівних установ області у відповідність з чинним законодавством, підключення архівних установ до мережі Інтернет та налагодження роботи власних електронних пошт. Також вона наголосила на необхідності забезпечення архівних установ сучасною комп’ютерною та оргтехнікою для створення системи прийому документів НАФ в електронному вигляді, методичного забезпечення й контролю за впровадженням електронного документообігу в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування.

 

Источник Луганська обласна державна адміністрація 

Последние комментарии