ПРООН допоможе службі зайнятості покращити методи працевлаштування переселенців

За підтримки ПРООН та Уряду Японії розпочалась серія тренінгів для фахівців обласних та місцевих центрів зайнятості на тему «Посилення спроможності центрів зайнятості надавати послуги ВПО у взаємодії із приватними та неприбутковими постачальниками послуг».  Всього протягом лютого відбудеться 4 таких тренінги, участь у яких візьмуть більш ніж 80 спеціалістів центрів зайнятості з Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Харківської, Донецької та Луганської областей.

Метою тренінгів, розроблених експертами ПРООН, є посилення взаємодії між державними та недержавними структурами, які надають послуги з працевлаштування. Зокрема, в питаннях надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

«Робота з органами влади для координації діяльності в сфері допомоги ВПО сьогодні є одним з пріоритетів діяльності ПРООН в Україні. Вже майже рік ПРООН підтримує як стратегічні кроки так і короткотермінові навчальні ініціативиДержавної служби зайнятості. Також спільно з Міністерством соціальної політики за підтримки Уряду Японії активно впроваджується модель кейс-менедженту, яка дозволяє у довгостроковій перспективі надати комплексну підтримку переселенцям та їх родинам», – зазначивкерівник Проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні» Руслан Федоров.

Заступник Голови Державної служби зайнятості(Центрального апарату) Сергій Кравченко відмітив, що служба перебуває у процесі реформування, і залучення експертівміжнародних організацій допоможе провести його  на якомога вищому рівні. «В Україні 1,3 мільйона сімей були вимушені покинути свої домівки у зв’язку з військовими діями на Донбасі та окупацією Криму. Це дуже великі цифри. Для порівняння,після Чорнобильської катастрофибуло переміщено 60 тисяч сімей. Люди з числа ВПО опинились один на один зі складними життєвими обставинами і в цій ситуації міжнародний досвід потрібен Україні як ніколи. Сподіваємось, що плідна співпраця із ПРООН вже у найближчий час дасть позитивний результат», – зазначив заступник Голови Державної служби зайнятості.

Також хочемо нагадати, що у рамках діяльності ПРООН проводиться дослідження щодо оцінки якості надання центрами зайнятості послуг ВПО. Зокрема, восени 2015 року було проведено опитування серед внутрішньо переміщених осіб та працівників центрів зайнятості.  За словами експерта ПРООН Сергія Панцира,«більшість ВПО не мали нарікань щодо роботи представників служби занятості. Але в той же час близько 70% вказали, що знайшли роботу самостійно або за допомогою інших організацій (наприклад, громадських організацій)». 

Последние комментарии