Юристи МГО «Луганське земляцтво» проконсультували більше 1000 переселенців

З 1 жовтня 2015 го року, за час роботи ініціативи «Швидка юридична допомога», до юристів МГО «Луганське земляцтво» звернулися за допомогою понад 1000 переселенців з Луганської та Донецької областей, а також Криму.Всі вони отримали допомогу, як у вигляді консультацій, так і у вигляді підготовці позовів для звернення до судів.

Найбільша кількість звернень від ВПО стосувалися довідки переселенця, її оформлення і продовження терміну дії - 76 звернень.

Другою групою за кількістю звернень - 75 звернень - стали питання стосовно перетину лінії розмежування і отримання перепусток. Особливо активно вони надходили перед новорічними святами, коли сім'ї, представники яких проживають і на підконтрольній Україні, і на тимчасово неконтрольованих територіях, планували зустріти свята разом.

Також надійшла велика кількість звернень, які стосувалися працевлаштування і відносин з роботодавцем - 57. Вони стосувалися проблем зі стягненням заборгованості по заробітній платі, спроб незаконного звільнення громадян і їх відправки в неоплачуванівідпустки, прав ВПОна допомогу з працевлаштуванням від держави і т.д.

54 отриманих звернення стосувалися права ВПОна отримання матеріальної допомоги як від держави, так і від недержавних структур.

Також 54 звернення було отримано від підприємців-ВПО стосовно переоформлення підприємства на новому місці, відкриття і закриття фізичної або юридичної особи, отримання довідки про форс-мажор і т.д.

43 звернення стосувалися дітей: стягнення аліментів, отримання матеріальної допомоги від держави в разі, коли отримання аліментів неможливо, пільги для сімей, які мають на них право у зв'язку з кількістю дітей або інвалідністю дитини, а також реалізації права дитини на влаштування в дитячий сад або школу.

Ініціатива «Швидка юридична допомога» реалізується МГО «Луганське земляцтво» за фінансової підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Уряду Японії. Погляди, викладені в цій публікації, належать авторам і можуть не співпадати з офіційною позицією ПРООН в Україні та Уряду Японії.

Прес-служба МГО «Луганське земляцтво»

Последние комментарии