Спільна місія ООН з оцінки потреб у протимінній діяльності завершила свій візит в Україну

КИЇВ, 5 лютого 2016 року - Організація Об'єднаних Націй підвела підсумок роботи місії з оцінки потреб у протимінній діяльності, котра розпочала свою роботу 23 січня.

Спільна технічна місія провела  зустрічі з низкою національних та міжнародних партнерів, у тому числі з галузевими міністерствами, службами по  розмінуванню, міжнародними та неурядовими організаціями, а також технічними фахівцями, що працюють в Україні. Також місія здійснила робочі візити у Донецькій і Луганській областях.


Команда фахівців підтвердила, що міни, міни-пастки та вибухові пристрої, що не розірвалися, здійснюють значний вплив на ситуацію на Сході України та становлять серйозну загрозу для цивільного населення.

 

Місія підтвердила необхідність в більш систематичної координації дій по боротьбі із загрозою, поліпшенні обміну інформацією та активізації гуманітарної протимінної діяльності, що включає навчання з питань мінної безпеки, ідентифікацію небезпечних зон і їх демаркацію та очищення, а також застосування комплексного підходу на підтримку жертв інцидентів, пов'язаних з мінами.

 

Источник  www.uacrisis.org

 

Последние комментарии