Розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році

Задекларувати свої доходи це - конституційне зобов’язання та громадянський обов’язок кожного громадянина України. Декларування доходів – ознака цивілізованого суспільства, високої правосвідомості громадян та є одним з критерієв партнерських взаємовідносин між платниками податків та державою.

Щорічно одним з основних напрямків Державної фіскальної служби України є створення сприятливих умов для виконання платниками податків громадянського обов'язку з декларування доходів.

Тому, для створення комфортних умов протягом січня-квітня 2016 року центри обслуговування платників податків функціонують за подовженим режимом роботи, приймання податкових декларацій про майновий стан і доходи (далі – декларація) здійснюється також і у вихідні дні.

Кожен громадянин має право отримати безоплатні послуги із роз’яснення щодо порядку заповнення декларацій та допомогу при її заповненні в податковому органі за місцем податкової адреси платника податків. При цьому контролюючі органи забезпечують платників податків бланками декларацій безоплатно.

 Разом з тим, на офіційному веб-порталі ДФС розміщено матеріали роз’яснювального характеру з питань декларування громадянами доходів.

Декларація подається за вибором платника податків в один із таких способів:

особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного строку подання;

засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису не пізніше закінчення останньої години, в якому спливає граничний строк подання.

Інформація щодо порядку підготовки та подання податкової звітності в електронному вигляді, яка надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку, розміщено на офіційному веб-порталі ДФС.

Последние комментарии