День відкритих дверей в Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів

День відкритих дверей в Попаснянському районному центрі зайнятості для школярів

10 грудня в Попаснянському районному центрі зайнятості було проведено «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Попаснянської загальноосвітньої школи №27.

Основною метою заходу було вірно та своєчасно зорієнтувати учнівську молодь у виборі майбутньої професійної діяльності, розширити їх знання про світ професій, ознайомити з актуальними професіями на ринку праці нашого регіону, а також допомогти учням виявити власні професійні інтереси та нахили.

Під час заходу школярі дізнались, як служба зайнятості допомагає громадянам у пошуку роботи, ознайомились із призначенням функціональних секторів центру зайнятості, розглянули стенди з вакансіями. Учні також звернули увагу на професіографічні описи, інформацію про учбові заклади району.

У бесіді зі школярами спеціалісти з профорієнтації розповіли про основні правила вибору професії, про необхідність пов’язувати свої професійні мрії та бажання з реальними можливостями працевлаштування, обирати учбовий заклад, профіль якого відповідає обраній спеціальності та гарантує отримання якісної освіти.

На завершення зустрічі учні пройшли психодіагностичне тестування за відомою методикою Є.Климова, головною метою якого стало визначення схильності кожного школяра до певного типу професій. Усі присутні на заході із задоволенням слухали спеціалістів центру зайнятості, задавали питання та отримали багато позитивних емоцій.

 

Ю.Константинова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу активної підтримки безробітних Попаснянського РЦЗ

Последние комментарии