Порядок оформлення результатів документальних перевірок

В Міністерстві юстиції України 26 жовтня 2015 року за №1300/27745 зареєстровано наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи, податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків – юридичними особами та їх відокремленими підрозділами» від 20.08.2015 №727.

Наказом скасовуються накази Державної податкової адміністрації України від 22.12.2010 №984 «Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12 січня 2011 року за №34/18772, та Міністерства фінансів України від 21.03.2012 №377 «Про затвердження Порядку оформлення результатів проведення митними органами перевірок», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 квітня 2012 року за №622/20935.

Порядок розроблено для застосування посадовими особами контролюючих органів при оформленні результатів документальних перевірок платників податків – юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів, постійних представництв та представництв нерезидентів.

З набранням чинності цього порядку встановлюється єдиний порядок оформлення матеріалів документальних перевірок платників податків дотримання податкового, валютного та іншого законодавства, та з урахуванням особливостей проведення та оформлення матеріалів документальних планових та позапланових перевірок дотримання законодавства з питань державної митної справи.

Визначені основні вимоги до форми, структури та змісту акта (довідки) документальної перевірки, інформативних додатків до акта (довідки), порядок підписання, реєстрації та зберігання.

Визначено порядок розгляду поданих платником податків заперечень до акту (довідки) документальної перевірки в контролюючому органі, обік результатів такого розгляду та врахування їх при прийнятті податкових повідомлень-рішень.

Дія Порядку не поширюється на оформлення результатів перевірок контрольованих операцій відповідно до статті 39 розділу І Податкового кодексу. 

Последние комментарии