Ощадбанк знизив ставки за енергоефективними кредитами для ОСББ

«Теплі» кредити Ощадбанку для ОСББ стають ще доступнішими. Ощадбанк знизив процентні ставки за енергоефективними кредитами для ОСББ: відтепер для кредитів строком до 1 року ставка становить 23%, для кредиті встроком більше 1 року – 24%.

На сьогодні Ощадбанком видано вже 1 млн. 826 тис. грн. кредитних коштів для 40 ОСББ. Це 2395 квартир, мешканціяких не лише утеплять оселі, а й значно заощадять на комунальних платежах. Найпопулярнішими є такі заходи з підвищення енергоефективності як утеплення стін, встановлення енергозберігаючих вікон та лічильників тепла.

«Сьогодні проблема термомодернізації житла стосується практично кожного українця. В країні понад 240 тис. багатоквартирних будинків, які потребують здійснення енергоощадних заходів. Враховуючи загальнонаціональні масштаби цієї нагальної проблеми, ми вирішили піти назустріч людям та знизили відсоткові ставки за енергоефективними кредитами для ОСББ», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

Нагадуємо, що в рамках програми «Ощадний дім» ОСББ може провести термомодернізацію будинку, значно заощадивши за рахунок державної підтримки. Відшкодування за «теплими» кредитами становить від 40% до 70% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Розмір компенсації залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії. Чотири ОСББ з Києва, Дніпропетровська, Харкова і Хмельницького вже отримали відшкодування частини кредитних коштів.

В обласних управліннях Ощадбанку працюють спеціалісти, які надають професійні консультації щодо створення ОСББ та механізмів фінансування заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності таких об’єднань.

Більш детальна інформація про программу «Ощадний дім» – на офіційному сайті, в  Контакт-центрі за тел.: 0-800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України);  +38-044-363-01-33 та у відділеннях Ощадбанку.

 

Прес-служба Ощадбанку

Последние комментарии