У Лисичанску відбулась акція : «Cоціальна та психологічна адаптація ВПО та їх інтеграція у місцеву громаду».

В Лисичанському міському центрі зайнятості стало традицією проводити акцію «Соціальна та психологічна адаптація ВПО та їх інтеграція у місцеву громаду».

Нещодавно розпочалась акція з виїзного заходу у Громадській організації Червоного Хреста України. Зустріч з внутрішньо переміщеними особами проведено з метою надання інформації щодо питань працевлаштування та послуг державної служби зайнятості. Учасники зустрічі були запрошені на інші заході в програмі Акції.

Для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, в межах семінару «Як започаткувати власну справу» з метою підвищити поінформованість безробітних ВПО про стан ринку та перспективи розвитку підприємства в регіоні, про можливості відкриття власного бізнесу, ознайомити з поняттями  бізнес-ідеї та бізнес-плану відбувся семінар на тему "Перші кроки до бізнесу". Участь у семінарі прийняли представники центру психосоціальної адаптації для переселенців.

Для осіб, які бажають навчатися, проведено семінар «Презентація курсів навчання» для ознайомлення зі строками та умовами професійного навчання під замовлення роботодавців. Учасники заходу ознайомлені з переліком професій, які можна отримати в учбових центрах ПТО ДСЗ України.  

Спеціалісти Лисичанського міського центру зайнятості проводять цілу низку заходів з метою формування почуття власної самосвідомості, любові до рідного краю, своєї землі. у КЗ "Лисичанська централізована бібліотечна система» було організовано зустріч молоді з поетесою Аллою Проневич "Мій рідний край! Мій рідний Лисичанськ! Моя сім'я співуча Україно!». Учасникам запропоновані вірші, які оспівують рідну мову, рідну землю, видатних земляків. Прозвучали пісні, присвячені пам’яті В.Сосюри. Завдяки теплим словам, влучними прикладами свого життя, життя своїх батьків, своїми творами, Алла Проневич заохотила  молодих людей до вивчення історії своєї країни, викликала почуття власної гідності, гордості за свій край, свою землю.

Відділ взаємодії з роботодавцями провів зустріч з потенційними наймачами робітників з числа ВПО на тему: «Недопущення дискримінації роботодавцями осіб які переміщені з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО при працевлаштуванні». Вісімнадцять роботодавців отримали інформації щодо позитивних змін у законодавстві при прийомі на роботу осіб категорії ВПО.

  • p1010001.jpg
  • p1010002.jpg
  • p1010005.jpg
  • p1010006.jpg
  • p1010012.jpg
  • p1010017.jpg

Последние комментарии